Bu forumumuza sitemizde yer alan amatör ve profesyonel tasarımcılarımızın birbirlerini geliştirebilecek olumlu eleştiriler ve yazılar yazmalarını rica ederiz...
|
TÜRK AUTO DESIGN FORUM
Bu forumumuza sitemizde yer alan amatör ve profesyonel tasarımcılarımızın birbirlerini geliştirebilecek olumlu eleştiriler ve yazılar yazmalarını rica ederiz... |
|
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 9) |
| Author | Comment |
kazım doku
Aug 5, 05 - 8:38 AM |
enzo ferrari
enzo ferrari mühendislik harikası mı yoksa tasarım harikası mı tam bi cevap bulamadım |
Emre Husmen
Aug 5th, 2005 - 3:05 PM |
bence 2si de.. tasarim olarak bakarsak, simdiye kadar seri uretilen araclar icinde en siradisi olani. aerodinamik olarak tamamen F1 araclarindan yararlanilmis. 2002 yilinda tanitimi yapildiginda bir Ferrari muhendisinin "Teknolojinin ulastigi son nokta" dedigini hatirliorum. Enzo'da hic bi gereksiz materyale yer verilmemis ve Ferrari bu aracin olabildigince hircin kullanilmasini istiyor. Bu sebeple kokpitte muzik sistemi bile bulunmuyor. F50'nin arkasinda bulunan o devasa kanat Enzo'da yer almiyor. Cunku muhendisler bu sefer aracin tabanindaki hava akimindan faydalanarak F50'deki o kanadin islevden 2-3 kat fazlasini elde etmisler.. Kisacasi bence simdiye kadar uretilen en iyi araba(tabi Ferrari daha iyisini yapana kadar). F1 tarzi vitesi, V12 6.0lt 660hp'lik motoru da onu rakipsiz kiliyor. Bence zamanla daha da degerlenecektir. simdiden 1. el fiyati 600bin kusur dolarken, 2. eli 2 milyon dolarda seyrediyor. ve her parasi olan da satin alamiyor tabii ki. Ferrari karar veriyor kime satilacagini. Bu kisinin de ayrica 2-3 tane daha Ferrari'si olmasini sart kosuyor.. (bilmeyenler icin boyle bi aciklama yapiim istedim) daha ayrintili bilgi bu linkten bulunabilir: http://www.seriouswheels.com/top-Ferrari-Enzo.htm
|
kazım doku
Aug 5th, 2005 - 3:49 PM |
bunu sormamın asıl amacı aramızda yeni konular açıp beyin fırtınalarıyla birbirimize bişeyler katmak. evet dediğine kesinlikle katılıyorum.ama bu ikisi türkiyedeki mühendisler ve endüstiriyel tasarımcılar arasında bir ufak çaplı da olsa bir sürtüşme var. buda iş verenden ileri gelen bişey. iki işide bir kişiye yüklemeye çelışıyorlar tüm işlerin bir kişiden çıkmasını istiyorlar. bu grafiktede de böyle ne yazık ki hele izmir de nerdeyse matbaa nın başına geçip basmamızı bekliyolar.yani varmak istediğim ferrari (pininfarina)mühendislikle tasarımı mükemmel bir uyuma nasıl getiriyo.aradaki iletişimi nasıl sağlıyo benim asıl merak ettiğim o.çünkü bu sitede gördüğümüz gibi birçok ii işler çıkarabilen arkadaşlarımız var. ama bu tek başına otomobile dönüşmüyo. bence orda bir sorunumuz var. bazen tasarımcılıkla icatı karıştırıyoz hatta bizden icat bekliyolar. bizim sorunumuz birbirimizden kaynaklanan iletişlim sorunu. mu? .... |
furkan bilal iyin
Aug 6th, 2005 - 1:36 AM |
amacı olan insanların amaçları,amacı olmayan insanlara komik geliyor...bu durumda amacı olan insanlar birlikte hareket etmeli,dayanışma içinde olmalı. büyük işler yapabilmek için büyük düşünmek lazım,imkansız diye birşeyin olmadığına inanmak lazım.bizim insanımız imkansız düşüncesine saplandığı için,imkansız düşüncesini aşmaya çalışan insanlara da,kendileri geride kalacakları için,bu korkuyla "yapamazsın,başarılı olamazsın,bu koşullarda mümkün değil,gücün yetmez vs."şekilde olumsuz telkinlerde bulunabiliyorlar.bunlara kulak asmamak lazım.dediğim gibi,amaç birliği içerisindeki insanlar başarıya ulaşır.tüm büyük ve başarılı firmalarda olduğu gibi ferraride de bir amaç birliği söz konusu.sağlam,kendine güvenen bir teknik ekip ve yaratıcı bir tasarım kadrosu...ve sonuç,bir ferrari alamıyorum,emre nin dediği gibi,herkese satmıyorlar,satsalar ben alırım yani...sanırım tipten kaybediyoz:) alamasamda şu an duvarımda bi enzo posteri var.ve üstünde şu yazıyor : Daha Ötesi Yok |
furkan bilal iyin
Aug 6th, 2005 - 1:41 AM |
bu arada kazım hiç görünmüyon nerdesin ya ? :)tekrar hoşgeldin... |
kazım
Aug 6th, 2005 - 2:49 AM |
hoşbulduk saol. bir süredir animayomla uğraşıyorum(okuldaki tezimle alakalı)yakında site açıp diğer işlerimi de (grafik animasyon ambalaj illistrasyon) sizlerle paylaşıcam (tabi üşenmezsem:)birde geleceğin arabaları diye projem var onların çizimi bitti ama modellemek için yenimakina almam lazım. bende sana katılıyorum bunları da ekleye bilirim eğer biz hepimiz burdaysak bu işten hiçbirimizin çıkarı olmadan yaptığımızı bilmek beni çok sevindiriyor herkez biribirine birşeyler katmaya çalışıyor. bence bizim tek eksiğimiz otomobilin gerçek hayata dönüşündeki hikayesi yani iş tecrübesi demek istediğim bir yerde çalışmak değil işten gelecek talep doğrultusunda üniversitelerin yardımıyla bu işi ileriye götürmek.(etrafımız bu kadar araba fabrikası kaynarken nasıl oluyorda biz bunlara bukadar uzak kalıyoz tabi ufak çapta gelişmeler var ama benim istediğim sadece araba yapmak değil otomobil tasarımına yeni bir yön vermek. hiç olmadı hedef kitle doğrultusunda (ki bu biz oluyoruz) otomobil tasrımına yön verebilmek, bundan tecrübe kazanmak, bunu daha ileriye götürmek. |
fatih
Mar 10th, 2006 - 10:05 AM |
Enzo suppper bir araç tasarımında da o ferrrarı tasarımcıları pek zorlanmıs olamsalar gerek bir f1 aracının yol versiyonu ancak bu kadar normal bir araca benzetilebilir araçta muzık sıstemı olmamasıda bu aracı alıcak olanları pek ılgılendırmıo olsa gerek bu araca uygulanan ılk modıfıye ışlemlerınden bırı muzık sıstemı konusunda oluo (araç yarışlarda kullanılmıcaksa ya da sahipi motor sesı hastası deılsse:))tasarımı guzel ama çok karısıkkkkkkk
|
tufan
Dec 6th, 2006 - 4:25 AM |
arkadşlar slmlar.bi ferrari tuttkunu olarak konu dikkatimi çekti. çok güzelbir ortam var burda. kişisel gelişim adına bu konuda güzel konulara değiniyorsunuz.tebrikler.bundan sonrada bende aranıza katılmak istiyorum...herkese iyi çalışmalar
|
http://npic.orst.edu/npic@ace.orst.edu
Jan 10th, 2008 - 8:00 AM |
http://npic.orst.edu/npic@ace.orst.edu drug baroness nursery school acapulco also maths carloe e adame garita http://npic.orst.edu/npic@ace.orst.edu Welcome to Obama for America- [ Traduzca esta página ]Official Website of Barack Obama 2008 Presidential Campaign. www.barackobama.com/ - 7k - En caché - Páginas similares Issues Learn The Obama Store Blog Contact Us Login to Your Account Health Care System that Works BarackTV Más resultados de barackobama.com » |
bravenet.com